Kayıtlar

Nisan, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kartal ve Kır Tavuğu

Resim
Bir Amerikan Kızılderilisi, Kartal Yuvasından, Kartal Yumurtasını Alır. Onu Kır Tavuğun Yuvasına Koyan. Kartal Yumurtadan Çıkar Civcivlere Katılır. Tabii Muhteşem Renkleri,  İri ve Güçlü Kanatlarıyla Diğerlerinden Farklıdır, Ama Diğer Tavuklardan Biri Olduğuna İnanarak Büyür. Pislikleri Eşeler, Tohumları Gagalar, Gıdaklar, Birkaç Santim Zıplayıp Yeni Bir Şey Gagalamak İçin Kanatlarını Döver. Çünkü Tavuklar Böyle Yapıyordur. Bir Gün Gökyüzüne Bakar ve İnanılmaz Bir Yetenekle Yelken Uçuşu Yapan Muhteşem Bir Kuş Görür. "Ne Güzel Bir Kuş der ve Nedir bu? " Diye Sorar. "O Bir Kartal,  " Cevabını Verir Tavuklardan Biri, "Bütün Kuşların Reisi Ama Aklına Getirmeye Bile Kalkma, Asla Onun Gibi Uçamazsın." Sonunda Kartal Bir Kır Tavuğu Olduğunu Düşünerek öldü. Bu Hikayeden Çıkarılacak Ders; Nice Kartallar Var, Hala Kır Tavuğu gibi Yaşıyordur İçimizde Kendinin Kartal Olduğunu Bilmeden Ölüp Gidecek.

Mutluluğu Okumak Ayrı Bir Zevk - Shakespeare

Resim

Öğrenmenin de Maliyeti Vardır - Arthur Miller

Resim

Umudumuz Yanılgımızdır. - Voltaire

Resim

Büyüklük Yenilgiyi ve Zaferi Kabullenebilmektir. - John Steinbeck

Resim

Zor yola, Kolay kişilerle çıkmak, En büyük hatam - Charles Bukowski

Zordur Benimle Yürümek. Bunu Benimle Yola Çıkanlar Bilir; Hepsi Yarı Yolda Gittiler. Suç Kimde ? Ben Zoru Seviyorum, Onlar Sevmiyor. Yapacak Bir Şey Yok. Suçum Var mı ? Tabi ki Var. "Zor Yola, Kolay Kişilerle Çıkmak” En Büyük Hatam.

Bırak Hayatına Eşlik Etmek İsteyenler Seninle Gelsin - Charles Bukowski

Hayatta Kimseyi Değiştiremezsin. Ve Kimse İçin Değişmemelisin. Ne Sen Başkası İçin Mecburi İstikametsin; Ne de Başkası Senin İçin. Yorma Kendini; Bırak Hayatına  Eşlik Etmek İsteyenler  Seninle Gelsin.

Kelimelerin Yanlış Yazılmasına Rağmen Doğru Okuması Hakkında Örnek

Resim
Bir ignliiz üvnsertsinede ypalın arşaıtramya gröe, kleimleirn hrfalreiinn hnagi srıdaa yzalıdkılraı ömneli dğeliimş. Öenlmi oaln brinci ve snonucnu hrfain yrenide omlsaımyış. Ardakai hfraliren srısaı krıaışk oslada ouknyuorumş. Çnükü kleimlrei hraf hraf dğeil bri btüün oalark oykuorumuşz. Baıkn nsaıl düzgn okuudunz ilgnc deiğl mi?

Riski Göze Alabilen Kişi Hürdür. - Leo F.Buscaglia

Resim
Gülmek,  "SAF" denme Riskini Ağlamak,  "DUYGUSAL" görünme Riskini. Birine Yakınlaşma,  "KENDİNİ KAPTIRMA" Riskini, Duygularını Açmak,  "KENDİNİ ORTAYA KOYMA" Riskini, Sevmek,  "KARŞILIK GÖREMEME" Riskini. Yaşamak , "ÖLME" Riskini Umutlanmak,   "HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMA" Riskini Çabalamak,   "BAŞARISIZ OLMA" Riskini Hayalleri ve Düşünceleri Sergilemek İse,   "ONLARI BAŞKASINA KAPTIRMA" Riskini Ama Riskler Yaşanmalıdır, Çünkü Hayatımızın En Büyük Riski Hiç Risk Almamaktır. Hiç Risk Almayan Kişi, Belki Acı ve Üzüntülerden Konulabilir. Ama Büyüyemez, Sevemez, Değişemez, Hissedemez, Öğrenemez. Garanti Arayışlarıyla Zincirlenmiş Bir Köle Olarak Yaşarken Bedelini; Özgürlüğünü Kaybederek Öder Sadece Riski Göze Alabilen Kişi Hürdür Leo F.Buscaglia

Hint Felsefesinin 4 Öğüdü

Resim
1 - Karşına Çıkan Kişiler Her Kimse, Doğru Kişilerdir. Bunun Anlamı Şudur; Hayatımızda Kimse Tesadüfen Karşımıza Çıkmaz Karşımıza Çıkan, Etrafımızda Olan Herkesin Bir Nedeni Vardır Ya Bizi Bir Yere Götürürler Ya da Bize Bir Şey Öğretirler. 2 - Yaşanmış Olan Her Ne İse, Sadece Yaşanabilecek Olandır. Hiç Bir Şey Hem de Hiç Bir Şey Yaşadığımız Şeyi Değiştiremezdi Yaşadığımızın İçindeki En Önemsiz Saydığımız Ayrıntıyı Bile Değiştiremeyiz Şöyle Yapsaydım, Böyle Olacaktı gibi Bir Cümle Yoktur Ne Yaşandıysa Yaşanması Gereken Yaşanabilecek Olandır Dersimizi Alalım ve İlerleyelim diye Her Ne Kadar Zihnimiz ve Egomuz Bunu Kabul Etmek İstemese de Hayatımızda Karşılaştığımız Her Olay, Mükemmeldir 3 -  İçinde Başlangıç Yapılan Her An, Doğru Andır.       Her Şey Doğru Anda Başlar, Ne Erken Ne Geç Hayatımızda Yeni Bir Şeyler Olmasına Hazırsak O da Başlamaya Hazırdır 4 -  Bitmiş Olan Bir Şey Bitmiştir. Bu Kadar Basittir.       Hayatımızd