Kayıtlar

Ocak, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Ödül Almış Unutulmaz Fotoğraf Kareleri 5

Resim
Che'yi efsaneleştiren fotoğraf. Che'yi yakalayıp idam edenler daha sonra da yandaşlarına Büyük Che öldü mesajını vermek için bu kareyi çektirdi. Taraftarları Che'nin bu karedeki yüzünü Hz. İsa ile karşılaştırarak onu efsane haline getirdi. Kolombiya'daki Nevado del Ruiz yanardağının püskürttüğü lavların 25 bin kurbanından biri de Omayra Sanchez'di.  3 gündür sular içinde kalan 13 yaşındaki Sanchez bu kare çekildikten kısa süre sonra öldü.  Bu fotoğraf  Fournier 'ye Pulitzer kazandırdı. Mc Curry 'nin objektifinde ölümsüzleşen bu Afgan kızının bakışları milyonlarca kişiyi etkiledi.

Ödül Almış Unutulmaz Fotoğraf Kareleri 4

Resim
Birleşmiş Milletler yemek kampına ulaşmaya çalışan çocuğun fotoğrafı Kevin Carter çekti. Pulitzer ödüllü bir fotoğraf daha. 2 yaşındaki Agim Shala , Birleşik Arap Emirlikleri'nin Arnavutluk'ta kurduğu kampta dikenli teller üzerinden büyük anne ve büyük babasının ellerine teslim ediliyor. Somali'de bir anne, kıtlık sonucu ölen çocuğunun cansız bedenini kaldırıyor. Uganda'da açlıktan ölmek üzere olan bir çocuk ve bir misyoner Güney Asya'daki tsunamı felaketinde yakınlarını kaybeden bir kadının acısını görüntülediği bu kareyle Pulitzer kazandı.

Ödül Almış Unutulmaz Fotoğraf Kareleri 3

Resim
Iraklı Adam,  Savaş esirlerinin tutulduğu bölgede çocuğunu rahatlatmaya çalışıyor. Rusların Çekoslavakya'yı işgali sırasında tankların Prag'a girişi fotoğraflara böyle yansıdı Çin'de bir gösterici, demokratik reformlar için yapılan protestolar sırasında tankların karşısına dikiliyor. Güney Kore'de bir anne, Başkanlık seçiminde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla katıldığı gösteride tutuklanan oğlu için özür ve af diliyor.

Ödül Almış Unutulmaz Fotoğraf Kareleri 2

Resim
1 Şubat 1968. Güney Vietnam Polis Şefi  Nguyen Ngoc Loan , Viet Kong'lu olduğundan şüphelendiği genci öldürürken.. Güney Vietnam'da anne ve çocukları ABD bombalarından kaçmak için nehri geçmeye çalışıyor.. facebook twitter googleplus pinterest ABD birlikleri Güney Vietnam'da Vietkong'lu ölü bir askeri sürüklerken... Ödülü 2 yıl üstüste kazanan Japon fotoğrafçı Swada 'yı, tanık olduğu görüntüler o kadar yıprattı ki aldığı ödüllere hiç sevinemedi.  Kamboçya'da bir görevdeyken 1970'de öldürüldü.

Ödül Almış Unutulmaz Fotoğraf Kareleri 1

Resim
Budist rahip Thich Quang Duc,  Güney Vietnam Hükümeti'nin din adamlarına eziyet etmesini kendini yakarak protesto ediyor.  Rahip yanarak ölürken hiç ses çıkarmadı ve kıpırdamadı . İkinci Dünya Savaşı'ndan.  Ukrayna'yı işgal eden Alman birlikleri bölgedeki Yahudi nüfusu Babi  Yar denilen bölgeye götürüp hepsini toplu halde infaz etti.  Bu kare o dönemde Alman ordusunda görev yapan bir asker tarafından çekildi ABD'de sadece beyaz öğrencilerin devam ettiği Harry Harding Lisesi'ne kabul edilen ilk siyah öğrencilerden Dorothy Counts'ın okuldaki ilk günü.  Tacizlere sadece 4 gün dayanabilmişti. Güney Vietnam uçaklarının bir köyün ortasına yanlışlıkla düşürdüğü napalm bombası geride bu görüntüleri bıraktı. Üzerindeki elbiseleri yanan ve "Çok sıcak" diye bağıran bu küçük kız bu acı anı yüzünden daha sonra ünlü oldu. Yaşadığı bu dehşetin üzerinden yıllar geçti ama o anı hiç unutamadı. Ödül Huynh 'e Pulitzer kazandırdı.

Başkalarının Hayatından Ders Alın

Resim

Kuş Konduğu Dalın Kırılmasından Korkmaz, Çünkü Güvendiği Dal Değil Kendi Kanatlarıdır.

Resim

Biraz da Gülelim - Yanlış Gönderilen mesajlar ve Saf Sorular, Cevaplar

Resim

İnsanlar Beni Anlamıyor diye Kaygılanmam, Ben İnsanları Anlamazsam Kaygı Duyarım. - Konfüçyüs

Resim

Çocuklarımız İlle de Üniversite Okumalılar mı?

Resim
Çocukların ille de üniversite okusun mu? Tabi ki okumalı ve Elimizdeki tüm imkanları zorlayarak bunu yapmaya çalışmalıyız Ama Okumayabiliri de göz ardı  edilmemesi lazım Çocukken sevdiği becerilerini ön plana çıkarmakta yarar var Buna güzel bir örnek Aşağıdaki sanatçının çocuğu annesi gibi Sanatçı olma olasılığı yüksek Tabii ki olmayabilir ama yüksek Ülkemizin de sanatta önem vermemesine rağmen Sanatçı deyince Dizi veya film sanatçısı algılanan ülke olmamıza rağmen de Bu sanatçılara da ihtiyacımız var Bu sanatçılar ülkemizi daha iyi temsil ederler Yapacakları bir eser ülkemizi yıllarca temsil eder diye düşünüyorum Tarık Başçıl  _ 25 Ocak 2016 Sanatçı anne Ruth Oosterman, üç yaşındaki kızı Eve’nın çizdiği gelişi güzel çizgi hayallerini mükemmel eserlere çevirerek onun duygularına tercümanı oluyor  Kızının hayallerini canlandırmasına yardımcı oluyor. Eve’in kâğıda döktüğü her bir çizgi, Ruth için farklı bir anlam taşıyor. Kaynak: Bored Panda, The Mischievous Mommy

Vehbi Koç tan Rami Koç a Telex Notu İle Çocuklarını Şirketlerde Nasıl Çalışması Gerektiği Hakkında Nasihatı

Resim

Petrolün Yıllara Göre Varil Fiyatları

Resim
Petrolün Yıllara Göre Varil Fiyatları 1946-2015 ortalaması ise 42 $ 1980-2015 ortalaması 53 $ 2000-2015 arasındaki ortalama fiyatı 64 $ Petrolün Varili 42 $ Altında Satılınca Ucuz dur Demektir. Not: 7 varil Yaklaşık 1 ton eder.

Bazen İnsanların Sana Yardım Etmek İstediğine İnanırsın

Resim

Charlotte Kuralı

Boyu up uzun, Bacakları up uzundur.  Bir Reklam Ajansında, Müşteri Temsilcisi Olarak Çalışır.  İyi Para Kazanır.  Ailesi Çok Varlıklıdır Hatta.  Geçen Yaz, Güney Fransa’daki Malikánelerini, Brad Pitt-Angelina Jolie Çiftine Kiralamışlardı.  Hatta, "Geldiğimizde Evde, Hizmetlilerden Başka Kimse Olmasın" Diye Tembihlemelerine Rağmen, Charlotte Gidişini Muzipçe Geciktirmiş ve Bu Meşhur Çiftle Tanışmıştı.   Bense Charlotte’u Geçen Hafta Paris’te Tanıdım.  Şu Ana Kadar, Fütursuz Bir Roman Girişi Gibi Gelişen Bu Bilgileri Almanız, Kuralı Sorgulamamanız Açısından Önemli. Paris’te, Bir Arkadaşım Beni Charlotte’un Evine Davet Etti.  Bilirsiniz, İnsanlar Birbirlerinin Hayatını Merak Eder, Fark Etmeden Ve Ettirmeden İncelerler.  Hatta Benim En Sevdiğim Şeylerden Biri, Sokakta, Perdeleri Sonuna Kadar Açık Evlere Ve Orada Yaşananlara Şahit Olmaktır.  İnsanın İçi, İnsanlığa Isınır.  Dersin Ki, "Oh... Üç Aşağı Beş Yukarı Aynı Şeyler İşte!" Ben De, Böyle

Müşfik Kenter

Resim
Müşfik Kenter  (9 Eylül 1932,  İstanbul  - 15 Ağustos 2012, İstanbul) Türk tiyatro oyuncusu. Tiyatrocu  Yıldız Kenter 'in kardeşidir. Ablası ile birlikte  Kent Oyuncuları 'nı kurmuştur. Diplomat Ahmet Naci Kenter ve Olga Cynthia'nın oğlu olarak 1932 yılında  İstanbul 'da dünyaya geldi. 1947'de  Ankara Devlet Tiyatrosu  Çocuk bölümünde tiyatroya başladı.  Ankara Devlet Konservatuvarı  Tiyatro Bölümü'nde eğitim gördü; okulu 1955 yılında yüksek derece ile bitirdi ve devlet tiyatrosuna girdi. Sanat yaşamı, devlet tiyatrosunda oynadığı  Oğuz Ata  oyunu ile başladı. Müşfik Kenter, 1959 yılında  Devlet Tiyatrosu 'ndan ayrıldı ve  İstanbul 'a giderek kardeşi  Yıldız Kenter  ile beraber  Muhsin Ertuğrul  ile çalıştı. Birlikte  Karaca Tiyatro 'da oyunlar sergilediler.  Şükran Güngör  ve  Kamuran Yüce  ile bu dönemde bir araya geldiler ve dörtlü olarak birlikte uzun yıllar tiyatro yaptılar. 1960-1961 yılları arasında Site Tiyatrosu'nu kurdular. 1962'de