Kayıtlar

Şubat, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bulmaca _ Renk Körü Testi _ 6 Farkı Bul

Resim

Kimse Işığı Hayal Ederek Aydınlanmaz _ İnsanı Aydınlatan Karalığı İdrak Etmektir _ Carl Gustac Jung

Resim

Kırmadan Önce Kalbi _ Kapıyı _ Son Sözü İyi Düşün _ Konfüçyus

Resim

Herkes, İnsanlığın Kötüye Gittiğini Kabul Ederde _ Kimse Kendisinin Kötüye Gittiğini Kabul Etmez _ Tolstoy

Resim

Bir Öykü _ Sizler Sütü Doldurun, Bende Tahtan Çekileyim

Resim
Bir zamanlar bir ülkede halk ayaklanır hükümdara karşı. Haklılardır da Ne adalet ne de düzen kalmıştır ülkede. Hükümdar ayaklanan halkı meydandaki devasa bir havuzun etrafında toplar Bir konuşma yapar: Eğer isterseniz, benden çok kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. Böyle isyan etmenize hiç gerek yok. Şimdi ben bu havuzu boşalttıracağım üzerini de kapattıracağım Sizden tek isteğim bu havuzu süt ile doldurmanız. Herkes gece yarısından sonra bu havuza bir kova süt dökecek. Herkes tek başına dökecek sütü, kimse kimseyi görmeyecek. Güneş doğarken hepiniz burada olun. Havuz süt ile dolduğunda ben tahtı bırakıp gideceğim. Ertesi gün sabah olur Herkes sevinçle toplanır havuzun başına. Öyle ya; Artık bu düzenbaz hükümdardan kurtulacaklardır. Hükümdar da gelir ve üzeri kapalı havuz açılır. Bir de ne görsünler Havuz bes berrak suyla doludur. Çünkü herkes aynı şeyi düşünmüştür: Onca sütün içinde benim döktüğüm bir kova suyu kim fark edecek?

Bulmaca _ Resimdeki Deveyi 2 Dakikada Bul

Resim
 

Film Önerim _ Lucky _ 2017 Abd Yapımı _ Dram _ İmdb 7.5

Resim
Lucky Çölde bir kasabada kendi halinde yaşayan bir adamadır. Sabahları güne yoga ve kahvaltıyla başlayan, ilerleyen yaşına rağmen ne sağlık ne de genel olarak hayata dair herhangi bir sorunla karşılaşmayan Lucky  Bir ateisttir. Yalnız olduğu yaşamında Bir gün düşer Bu “talihli günlerinin” de sona erebileceği aklına takılır Lucky’nin “aydınlanma” yolculuğu başlar. Filmi izledikten sonra araştırdım Harry Dean Stanton’ın vefat ettiğini Yaşına rağmen müthiş bir oyunculuk sergilemiş gerçekten. Paris, Texas’tan Inland Empire’a 200’e yakın filmde rol alan Harry Dean Stanton’ın başrolü üstlendiği bu bağımsız Amerikan filminin kahramanı çölde bir kasabada yaşayan Lucky. Dünya prömiyerini South by Southwest Film Festivali’nde yapan Lucky, David Lynch’in de dahil olduğu güçlü oyuncu kadrosu ile dikkat çekiyor.

1. Dünya Savaşı'nda Ölen 8 Milyon Atın Anısına

Resim

Ahit Sandığı Nedir ve Önemi

Resim
Ahit Sandığı Nedir? Kutsal Kitabın cevabı Ahit Sandığı, Tanrı’nın isteğiyle ve O’nun talimatlarına uygun olarak eski İsrailoğulları tarafından yapılmış kutsal bir sandıktı. Bu sandıkta Hatırlatma Levhaları, yani iki taş levhaya yazılmış olan On Emir bulunuyordu  (Çıkış 25:8-10, 16; 31:18). Nasıl yapıldı? Ahit Sandığı 111 cm uzunluğunda, 67 cm genişliğinde ve 67 cm yüksekliğindeydi.  Akasya ağacından yapılmıştı, hem içten hem de dıştan saf altınla kaplanmış ve altın bir kenar süsüyle süslenmişti.  Kapağı saf altındandı ve üstünde her iki uca yerleştirilmiş iki altın kerubi bulunuyordu.  Kerubiler karşılıklı duruyordu ve yüzleri kapağa dönüktü, kanatları ise yukarıya doğru açılıyor ve kapağın üzerini örtüyordu.  Sandığın ayaklarının yukarısında dört altın halka vardı.  Akasya ağacından yapılmış ve altınla kaplanmış sırıklar bu halkalardan geçiriliyordu ve Ahit Sandığı bu sırıklarla taşınıyordu  (Çıkış 25:10-21; 37:6-9). Nerede bulunuyordu? 

Film Önerim _ Gauguin _ 2017 Fransa _ Biyografi _ İmdb 5.9

Resim
Fransız ressam Paul Gauguin’in yaşamını konu alıyor. Gauguin Paris'te karısı ve çocuklarını yüzüstü bırakıp bir macera uğruna Tahiti'ye gidiyor ve oradaki fakir yaşamı ve aşkı. Tahiti ünlü ressam burada iklimin muhteşem görüntüsüne kapılmış, bu muhteşemliği eserlerine konu edinmiştir. Ancak ellili yaşlarına gelen Gauguin Tahiti’de Tehura ile tanışınca bu yere temelli olarak taşınmış, ilişkisi kurduğu Tehura’yı ünlü tablolarının öznesi haline getirmiştir. Bu filmde özellikle sanatçının tutkularına yanıt vermeyen karısını terk etmek zorunda kalıyor. Böyle bir ustanın son yıllarında yaşadığı acılara odaklanmak adına bakış açıları sunuyor. Filmde tempo düşük ama manzaralar çok çok güzel Gauguin'nin derbeder hali sıkıcı g Genel olarak Biyografi filmi sevenlerin ilgisini çekebilir.

Film Önerim _ Şok ve Dehşet _ 2017 Abd Yapımı _ Biyografi _ İmdb 5.8

Resim
Özet ve Detaylar   Bu film; Knight Ridder gazetecilerinden Jonathan landay Warren Strobel Joe Galloway John Walcott’ un George Bush’un 2003 yılında Irak’ı istila etme planını haberleştiren bir grup gazeteci, başkanın Saddam Hüseyin hakkında söylediklerinden şüphe duyar. Bush’un Beyaz Saray’ını sorgulayan Knight Ridder gazetecileri, 2003 Irak Savaşı’nın içyüzünü gören tek insanlardır. Gerçek hikâyeden alınmış. Abd deki tüm basın Başkan Bush un yanında yer almasına rağmen Bu cesur gazeteciler karşı çıktılar Yıllar sonra New York Times okuyucularından özür diledi Knight Ridder gibi araştırmayıp, yalan haber yaptıklarından dolayı

İnsanı Ayakta Tutan İskelet ve Kas Sistemi Değil, Prensipleri ve İnançlarıdır _ Albert Einstein

Resim

Rakibin Ne kadar Güçlü Olursa Olsun, Haklı Davandan Asla Vazgeçmeyeceksin

Resim

Hayatta Para Kazanmaktan Çok Daha Güzel Şeyler

Resim

Kiremitli Çatılar İçin Kuş Barınakları

Resim

Dünya da Fil Dişi Avcıları Engellenemezse, Torunlarımıza Fil Yerine Onların Dişlerini Göstermek Zorunda Kalınabilir

Resim

Biraz Gülelim _ Sormaya Korkuyorum

Resim

Miyazaki _ Japan

Resim

Doğa Dostu WC

Resim

Eğitim Sistemine Ev Ödevi Ne Zaman Girdi ve Roberto Nevilis

Resim

Ay’ın Hareketlerinin Meydana Getirdiği Şekil

Resim

Hekim Matarası ve Şehadet Şerbeti İçti Deyimin Doğuş Hikayesi

Resim

İstanbul’un İşgali Sırasındaki Bir İsimsiz Hanımefendinin Anısı

Resim
1919 yılı idi. İstanbul baştan aşağı İngilizlerin işgali altındaydı. Liseyi yeni bitirmiştim. Güzel bir kızdım. Dünür gelmeye başladılar. Biri avukatmış. Gösterdiler uzaktan, boylu poslu yakışıklı bir delikanlıydı, beğendim. Nişanlandık. Nişanlımı seviyordum. Mutlu bir yuva kurmak hevesi ile lamba ışığının altında sabahlara kadar oyalar örüyor, çeyizler hazırlıyordum. Ama çok geçmedi ki mahallede bir dedikodu yayıldı. ( Ayşe’nin nişanlısı avukat değilmiş, ipsizin biriymiş, üstelik cami önlerinden tabut taşıyarak karnını doyuruyormuş ) dediler. Alt üst oldum. Babam götürdü, uzaktan izledik, gerçekten de tabut taşıyordu… Yıkıldım. Nişanı atıp, ayrıldık. Aradan 5 yıl geçti. Evlenmiştim, Bir de çocuğum olmuştu. 1924 yılıydı. Artık ülkemiz özgürdü. Bir gün Beyoğlu'nda  rastladım ona. Oğlum yanımdaydı. Beni görünce titredi Ceketini düğmeledi. Saygı göstererek durdu önümde. Vaktiniz varsa size bir çay ikram etmek isterim, dedi. 

Sümerli Şair Ludingirra ve Dünyanın Yazılı En Eski Aşk Şiiri (M.Ö.1800) _ 14 Şubat Sevgiler Günü İçin

Resim
Bugün 14 Şubat Sevgiler Günü Bunun için bir paylaşım yapmak istedim Yazılı bilinen ilk yerleşik toplum olan Sümerliler’den 3800 yıllık İstanbul Arkeoloji   müzesinde bulunan Sümerli şair LUDİNGİRRA tarafından kil tablete çivi yazısı yazılan Dünyanın yazılı  İlk Aşk Şiirini paylaşmak istedim Sümerlilerde ve Babiller de yeni yıl 1 nisanda  başlar 12 gün Süren  (İ lkbaharda Arpa Kesimini)   Akitu festivali diye adlandırılan bir şenlik ile kutlanır Ayrıca Sümerliler yaz sıcağı sonrası, tarla işlerinin bitiminde bir festival daha düzenleridir. Bir çeşit hasat bayramı görünümünde olan bu güz (S onbaharda Arpa Ekiimi)  festivali Akitu (ya da Zagmuk) diye adlandırılırdı. Bunun nedeni ise; Ödünç aldıkları tarım gereçlerini yeni yılda sahiplerine vermeyi söz verirlerdi.  Bu sözünü yerine getirdikleri için eğlenceler düzenlerler, yerler, içerler, danslar ederlerdi. Tarık Başçıl Sümerce çivi yazılı tablet 1889 yılında Bağdat'ın 150 kilometre