Renk Algılama Özellikli Kalem






Kalem deyip geçmemek lazım. Daha önce 3Doodler isimli 3 boyutlu çizim yapabilen kalemden bahsetmiştik. Bu kalemle istediğiniz şekillerde nesneler yaratabiliyordunuz. Şimdi ise yine kaleme yenilikçi bir iş fikriyle yaklaşan Scribble‘dan bahsedeceğiz. 16 milyon farklı renk seçeneğine sahip Scribble, taradığı nesnenin rengini alıyor ve anında o renkte çizim yaptırıyor.
Arkasında tarayıcı bulunan kalemin uç kısmından çizim yapmak ve yazı yazmak mümkün. Tükenmez kalemin kullanıcısı, dilediği bir nesnenin rengini yakalayarak aynı renkte yazmak isterse kalemin arka kısmında bulunan tarayıcıyı çalıştırıyor. Tarayıcı yakaladığı rengi, rengin RGB değerlerini tutan 6 haneli hex koduna çeviriyor. 16 milyon renkli tükenmez kalem içerisindeki 5 farklı yeniden doldurabilir kartuşta bulunan renkler ise doğru oranlarda karıştırılarak anında taranan renk ortaya çıkıyor.
Scribble sadece tükenmez kalem değil aynı zaman da stylus kalem alternatifi ile de geliyor. Çizim tabletleri ve dokunmatik ekranlı cihazlar için tasarlanmış sylus kalem sayesinde ise kullanıcı, gerçek hayatta karşısına çıkan bir rengi doğrudan alıp dijital grafik tasarımlarında kullanabiliyor. Hem tükenmez hem de stylus Scribble kalem bluetooth veya micro USB bağlantısı ile taranan renkleri dijital ortama aktarabiliyor.
Unutmadan belirtelim; 16 milyon farklı rengi algılayabilen Scribble aynı anda 100 bin taranmış rengi hafızasında saklayabiliyor. Scribble tükenmez kalemin 149.95 USD ve stylus kalemin 79.95 USD fiyat etiketleriyle satışa sunulması planlanıyor. Sizin de aklınızda fiziksel dünyayı dijital dünyaya bağlayabilecek yeni iş fikirleri var mı?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anneler Günü İçin 3 Derleme

Kağıt Bardak ve Makam

Yaşam Trenimiz

Bilge ve Cahil

Sultan Abdülaziz’in Dişi Ağrımamış Olsa idi. Gezi Parkı Davası Olmayacaktı. Niye Aron Angel İlgisi Var ve Belediye Seçimi

Afrika Niye Önemli

Unutulmaz Film Sahneleri ve Müzikleri _ 2

Hayattan, Edebiyattan, Tarihten ve Filozoflar gibi Ünlü Kişilerin Sözler ve Videolar Serisi _ 040

Bazen Önüne Gelecek Çok Büyük Fırsatı, Aslında Fırsat Olmadığını Görebilen Kişi Olmak. Sizi Sony Yapabilir

Film Önerim _ Bitmeyen Sınav (12th Fail) _ Biyografi _ Hindistan _ 2023 _ İmdb 9,1