Koyun, Et ve Kavurma


Kurbanlık hayvanın gözleri donuksa, çapaklı ise, ağız bölgesi köpüklüyse kesinlikle almayın.
Kulak küpelerinde damgası mutlaka olmalı.


Kurban kavurmayı kesinlikle teflon tavada yapmayın.
Teflon tava yeterli ısıyı sağlamadığı için etiniz suyunu tavaya bırakır.




Etin sıvı kaybı, lezzet kaybı demektir.

Et ve yağ eşit parçalar halinde doğranmalıdır ki, parçalar eşit sürede pişsin.

Aksi halde küçükler daha erken pişer,
büyük parçaları pişireyim derken küçükleri yakarsınız.

Kavurmaya tuz en son eklenmeli.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayatta Dört Aşamalı Bir "SİLİNME" Süreci Vardır

Bugün Aziz Nesin (20.12.1915 - 06.07.1995) _ Anmak ve Bay Düdük Kitabından _ Kısa Bir Öykü _ Uçuruma Gidiyoruz

Ben Bu Yaşıma Kadar Çok Şeyler Yaşadım Ama Yanlışlıkla Arka Balkonun Işığını Açık Unuttum. Uyuduktan Sonra Işıkları İçimden Söndürdüm

Kimsenin Çayını İçmeyin Çocuklar

Defne

Babaların, Bizim Bu Küçük Şeylerde, Uyarmaları Hoşumuza Gitmiyor Olabilir. Fakat?

Unutulmaz Film Sahneleri ve Müzikleri _ 02

Bugün Hayatınızı Kolaylaştıran Çoğu Şeyleri 29 Ekim 1927 Çekilen Fotoğraftaki İnsanlara Borçluyuz

Yaşadığınız İlin Adının Nereden Geldiğini Merak Ediyor İseniz?

Hayattan 003 Kısa Öykü ve Öğüt _ O Gün, Benim Onurumu Kurtardınız.