Koyun, Et ve Kavurma


Kurbanlık hayvanın gözleri donuksa, çapaklı ise, ağız bölgesi köpüklüyse kesinlikle almayın.
Kulak küpelerinde damgası mutlaka olmalı.


Kurban kavurmayı kesinlikle teflon tavada yapmayın.
Teflon tava yeterli ısıyı sağlamadığı için etiniz suyunu tavaya bırakır.




Etin sıvı kaybı, lezzet kaybı demektir.

Et ve yağ eşit parçalar halinde doğranmalıdır ki, parçalar eşit sürede pişsin.

Aksi halde küçükler daha erken pişer,
büyük parçaları pişireyim derken küçükleri yakarsınız.

Kavurmaya tuz en son eklenmeli.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bayramlar Ne Zaman Çıktı ve Tüm Dünyadaki Bayram Günleri ve Adları

Hayattan Kısa Öykü ve Öğüt _ 003 _ O Gün, Benim Onurumu Kurtardınız.

İnsanlık Değerini Hesaplayacak Bir Hesap Makinemiz Yok

Hayattan Kısa Öykü ve Öğüt _ 004 _ Patates Torbası

Demek ki Yaşlılarımızın Beden Güçlerinden Değilse Bile, Akıl ve Deneyimlerinden Yararlanabilirmişiz

Yaşamdan Kısa 5 Video 005

Hayatta Dört Aşamalı Bir "SİLİNME" Süreci Vardır

Unutulmaz Film Sahneleri ve Müzikleri _ 03

Kızım Bana Kapıyı Açar

Hayattan Kısa Öyküler ve Öğüt _ 002 _ Bir Hırsızın Portresi