Kış Geliyor, Adanalıların Kebap ın Yanıda Vazgeçemediği, Şalgam Suyu Yapımı Hakkında Ayrıntılı Bilgi

 Malzemeler:


·         1 adet büyük boy şalgam (irice bir yeşil elma boyutunda)
·         1 adet büyük boy pancar (Rengi ve işin püf noktası)
·         1 kg. siyah havuç
·         1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
·         2 servis kaşığı salamuralık tuz
·         Yarım ekmek
     1 tatlı kaşığı şeker
·         Bir küçük avuç nohut
·         2 yemek kaşığı unlu bulgur (yarma) veya küçük bulgur simit
·         30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez
·         1 adet 10 Lt lik Kavanoz



 Hazırlanması:

Şalgam, Pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır, Şalgam ve pancarlar dilimlenir, havuçlar boyuna 2 ile 4 e bölünür… 
Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalayarak düğüm atılır uçlarından… 
Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulur. 
Tuz bir miktar suyla iyice eritilir, bidona aktarılır… 
Kavanoz ağzına kadar suyla doldurulur. Ağzı sıkıca kapatılır.
Malzemeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanız, zira özellikle havuç, Ellerinizi simsiyah yapar.
25 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak. Serin Bir Yerde Muhafaza ediniz.
25 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbenttin, Kavanozun içinden çıkarması gerekiyor.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bayramlar Ne Zaman Çıktı ve Tüm Dünyadaki Bayram Günleri ve Adları

Hayattan Kısa Öykü ve Öğüt _ 003 _ O Gün, Benim Onurumu Kurtardınız.

İnsanlık Değerini Hesaplayacak Bir Hesap Makinemiz Yok

Hayattan Kısa Öykü ve Öğüt _ 004 _ Patates Torbası

Demek ki Yaşlılarımızın Beden Güçlerinden Değilse Bile, Akıl ve Deneyimlerinden Yararlanabilirmişiz

Yaşamdan Kısa 5 Video 005

Hayatta Dört Aşamalı Bir "SİLİNME" Süreci Vardır

Unutulmaz Film Sahneleri ve Müzikleri _ 03

Kızım Bana Kapıyı Açar

Hayattan Kısa Öyküler ve Öğüt _ 002 _ Bir Hırsızın Portresi