George W. McLaurin _ Bütün Engellemelere Karşı Mücadele Etti



George W. McLaurin (16 Eylül 1894 - 4 Eylül 1968) Amerikalı bir profesördü ve Oklahoma Üniversitesi'ne katılan ilk Afrikalı-Amerikalı idi.

McLaurin, Kansas Üniversitesi'nden yüksek lisans yaptı ve Oklahoma City'de yaşayan emekli bir profesördü.

Emekli olmadan önce, ağırlıklı olarak siyah bir kolejde, Langston Üniversitesi'nde öğretmenlik yaptı. 

Başvurdu ve Afrikalı Amerikalıların Oklahoma Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine kabul edilmesini sağlayan McLaurin / Oklahoma Eyaleti Regents'taki Birleşik Devletler Yüksek Mahkemesi kararının sonucu olarak 1948'de Oklahoma Üniversitesi'ne kabul edildi.

Ayrı bir temelde. Davada McLaurin, Thurgood Marshall , Amos T. Hall, Roscoe Dunjee ve diğer beş Afrikalı Amerikalı öğrenci tarafından desteklendi. 

Üniversite yasa gereği McLaurin'in okula girmesine izin vermek zorundaydı, ancak diğer öğrencilerden tamamen ayrıldı.

Daha sonra diğer Afrikalı-Amerikalı öğrenciler okula kabul edildiğinde, farklı sınıflar, kütüphaneler, kafeteryalar ve tuvaletler gibi benzer koşullardan geçtiler.

29 Eylül 1948'de federal bir mahkeme, Oklahoma Üniversitesi'nin McLaurin'i kabul etmeyi reddetmesinin anayasaya aykırı olduğuna karar verdi.

Ayrımcılık yasalarına uymak için, üniversite başkanı George Lynn Cross , McLaurin'in sınıflarının bir antre ile sınıfta düzenlenmesini sağladı:

bu şekilde McLaurin, hala tüm derslerine devam ederken beyaz öğrencilerden ayrılabilir. 

Ayrılmaya devam etmek için yaratılan diğer özel konaklama yerleri arasında kafeteryada özel oturma alanları, spor etkinlikleri ve ayrı tuvalet tesisleri sayılabilir.

Bu koşullara misilleme ile McLaurin, bu koşulların kendisini eşitlikten mahrum bıraktığını belirten bir dava açtı. 

Bölge Mahkemesi argümanıyla aynı fikirde değildi ve ırk ayrımcılığının "Oklahoma Eyaleti'nin köklü bir sosyal politikası" olduğu gerekçesiyle hareketini reddetti.

Daha sonra McLaurin davasını tekrar gündeme getirdi ancak bu kez ABD Yüksek Mahkemesine başvurdu. Bu, McLaurin / Oklahoma Yüksek Öğrenim Devlet Regentleri davasının zaman çizelgesine başlayacaktır.

McLaurin / Oklahoma Yüksek Öğrenim için Regent'lerde McLaurin, On dördüncü Değişiklik'in nasıl tedavi edildiklerini ihlal ettiğini savundu.

Yüksek Mahkeme, tedavinin Beyaz ve Afrikalı Amerikalı öğrenciler arasında eşit olması gerektiğine 1950'ye kadar karar vermedi.

Mclaurin v Oklahoma State Regents, Plessy v Ferguson davasındaki "ayrı ama eşit" hükmü ile mücadele etmeye çalışan ilk davalardan biri olduğu için tarihte önemli bir olaydı.

Mclaurin v Oklahoma, "ayrı fakat eşit" hükmün yine de ırk temelinde bireylere karşı ayrımcılık yapacak şekilde nasıl manipüle edilebileceğini gösterdi.

Bu dava tarihte etkili bir rol oynadı, çünkü kararı Plessy v Ferguson'un sonunda devrilmesine yol açtı.

Mclaurin davası ayrı ancak eşit hükümde eşitsizliği gösterdi, Mclaurin için yapılan konaklamalar, diğer öğrencilerden ayrı oturmasını, "renkli ayrılmış" etiketli bir oyukta, kafeteryada tek başına oturduğunu ve kendi Beyaz öğrenciler tarafından görülmeyecek şekilde bir gazete yığınının arkasındaki kütüphanede çalışma masası.

Tüm bu ayrımcı uygulamalar ayrı fakat eşit hüküm şemsiyesi altında gerçekleşti. ”1950'de oybirliği ile bir Yüksek Mahkeme McLaurin'in Anayasa'nın gerektirdiği şekilde eşit muamele görmediğine hükmetti.

McLaurin etkili bir yüksek lisans eğitimi peşinde koştu. Bu tür kısıtlamalar çalışma, diğer öğrencilerle tartışma ve görüş alışverişinde bulunma ve genel olarak mesleklerini öğrenme yeteneğini bozar ve engeller. "

Şu anda, kampüste George McLaurin Erkek Liderlik Konferansı adlı George A. McLaurin'den sonra bir toplantı var.

Konferans esas olarak birinci kuşak üniversite öğrencilerinin ve özellikle azınlık gruplarındaki öğrencilerin işe alınması için hazırlanmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anneler Günü İçin 3 Derleme

Kağıt Bardak ve Makam

Yaşam Trenimiz

Bilge ve Cahil

Sultan Abdülaziz’in Dişi Ağrımamış Olsa idi. Gezi Parkı Davası Olmayacaktı. Niye Aron Angel İlgisi Var ve Belediye Seçimi

Afrika Niye Önemli

Unutulmaz Film Sahneleri ve Müzikleri _ 2

Hayattan, Edebiyattan, Tarihten ve Filozoflar gibi Ünlü Kişilerin Sözler ve Videolar Serisi _ 040

Bazen Önüne Gelecek Çok Büyük Fırsatı, Aslında Fırsat Olmadığını Görebilen Kişi Olmak. Sizi Sony Yapabilir

Film Önerim _ Bitmeyen Sınav (12th Fail) _ Biyografi _ Hindistan _ 2023 _ İmdb 9,1